СВЕТСКИ ЕНЕРГЕТСКИ ФОКУС: Ново издание за октомври 2017!

586
Светскиот енергетски фокус е нашето месечно списание кое се обидува да ја збогати глобалната дебата за некои од најголемите предизвици на нашето време.

Секој месец Светскиот енергетски фокус ќе ги истакне клучните прашања и иновативните приказни во контекст на глобалниот дострел што може да обезбеди само една организација како што е Советот.

Списанието е БЕСПЛАТНО за претплатници. За да го преземете тековното или кое било друго прашање, едноставно најавете се или регистрирајте се.

Во ова ново издание објавено од страна на ЈП, можете да прочитате:

ИНТЕРВЈУ: Сет Клајн, почитуван енергетски аналитичар одлучи да го замени Волстрит за проект за финансирање на соларни панели во Костарика. Лидерот на енергијата објаснува: “Дали сакате да бидете во индустријата која се бори против структурниот пад или некој што се соочува со експоненцијален раст?”

КАРАКТЕРИСТИКА: Како светските сценарија за енергија добиваат локална апликација во енергетските реформи во Мексико? Нашата програма за работа истражува како новите бизнис модели сега се движат заедно со ултра-локалните, за да обезбедат максимално значење за локалните пазарни услови.

ФОКУС НА ЗЕМЈА: Со постојано растечка популарност и позиционирана во првите 10 од рангирањето на индексите за енергетски трилема, Нов Зеланд сака да постигне рамнотежа меѓу енергетскиот просперитет и одржливоста, со цел да се преполови емисијата на јаглерод од нивното сегашно ниво до 2050 година.

ЕНЕРГИЈА ВО ФОКУС преглед:

Обновливи кочни сопирачки нови рекорди благодарение на соларната енергија во Кина – последниот извештај на ИЕА
Египет го финализира својот нуклеарен договор
Индија-Германија соработка за интеграција на обновливите извори
Нова заедничка декларација на UNIDO / Светскиот енергетски совет за зајакнување на капацитетите
… и најновиот мора да присуствува на настаните ширум светот, вклучувајќи ја и Светската недела на енергија 2017 година во Лисабон следната недела!