Home ВИДЕО Ново! СВЕТСКИ ЕНЕРГЕТСКИ ФОКУС Годишен извештај 2017

Ново! СВЕТСКИ ЕНЕРГЕТСКИ ФОКУС Годишен извештај 2017

661

Светскиот енергетски фокус е официјално годишна публикација на Светскиот енергетски совет. Во изданието од 2017 година се вклучени интервјуа и статии од директорите, министрите за енергија и лидерите од целиот свет врзани за Енергетската транзиција и како се движат иновациите. кои ја водат промената и водат кон иднината за одржлива енергија.

НОВО! СВЕТСКИ ЕНЕРГЕТСКИ ФОКУС ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2017

Преземете го годишниот број на Светскиот енергетски фокус бесплатно тука  

Некои од најважните теми во изданието од 2017 година:

ЕКСКЛУЗИВНА АНАЛИЗА И ИНТЕРВЈУ од

Јонгхон Давид Ким, претседател на Светскиот енергетски совет
Хорхе Санчес, Португалија државен секретар за енергетика

ИНОВАЦИИ ВО ПОЛИТИКА И РЕГУЛИРАЊЕ

Керсти Каљулаид, претседател на Република Естонија
Ли Јонг, генерален директор на Организацијата на ОН за индустриски развој (УНИДО)
Д-р Матар Ал Нејади, потсекретар на Обединетите Арапски Емирати
Леонардо Белтран Родригез, заменик секретар на Мексико за планирање и транзиција на енергија
Андреас Кулман, Главен извршен директор на Дојче Енерџи-Агентур (ДЕНА)
Бадр Икен и Закарија Наими од Институтот за истражување на сончевата енергија и нови енергии во Мароко (ИРЕСЕН)

ДИГИТАЛНА ИНОВАЦИЈА

Џон Дојл, Главен извршен директор на Marsh
Антонио Пиетри, Главен извршен директор на Aspentech
Јосу Џон Имаз, Главен извршен директор на Repsol
Евалд Хесе, главен извршен директор за Grid Singularity

ИНОВАЦИИ ВО ТЕХНОЛОГИЈА И ДЕКАРБОНИЗАЦИЈА

Кристина Бу, генерален секретар на Норвешката асоцијација за електрични возила
Дитлев Енгел, Главен извршен директор на DNV GL Energy
Стриве Масиива, претседател и основач на Econet

ИННОВАЦИЈА НА БИЗНИС МОДЕЛИ

Леонард Бирнбаум, европски претседател на Светскиот енергетски совет
Филип Лоу, извршен претседател на Светската енергетска трилема на Светскиот енергетски совет