Home НОВОСТИ

НОВОСТИ

Ново! СВЕТСКИ ЕНЕРГЕТСКИ ФОКУС Годишен извештај 2017

Светскиот енергетски фокус е официјално годишна публикација на Светскиот енергетски совет. Во изданието од 2017 година се вклучени интервјуа и статии од директорите, министрите за енергија и лидерите од целиот свет врзани за Енергетската...

СВЕТСКИ ЕНЕРГЕТСКИ ФОКУС: Ново издание за октомври 2017!

Светскиот енергетски фокус е нашето месечно списание кое се обидува да ја збогати глобалната дебата за некои од најголемите предизвици на нашето време. Секој месец Светскиот енергетски фокус ќе ги истакне клучните прашања и иновативните...

Светската недела на енергија во прекрасниот град Лисабон

На Светската недела на енергија која се одржа од 16 до 19 октомври во Лисабон, оваа година домаќин е португалскиот национален комитет на Советот со поддршка од Министерството за економија, понуди неколку дискусии на...

Ново партнерство за изградба на мостови помеѓу претприемачите и енергетските лидери

Светскиот совет за енергетика и Германската агенција за енергија (ДЕНА) ги здружија силите за создавање на глобалната глобална платформа за прославување и промовирање на иновациите. Проектот, договорен во Мексико Сити на Светскиот самит за енергетски...

УНИДО и Светскиот Енергетски Совет ќе промовират политики за одржлива енергија

Организацијата на Обединетите нации за индустриски развој (УНИДО) и Светскиот Енергетски Совет потпишаа заедничка декларација за поддршка на глобалното ширење на решенија за одржлива енергија. Според новото партнерство, УНИДО и Светскиот Енергетски Совет се обврзаа...
- Advertisement -