Home Blog
Светски енергетски конгрес, кој се одржува од 1924 година, е глобален настан на Светскиот енергетски совет, кој овозможува дијалог меѓу министрите, извршни директори и експерти во индустријата за критичните случувања во енергетскиот сектор. Како главен енергетски собир во светот, Конгресот нуди единствена можност за учесниците подобро да ги разберат енергетските прашања и решенија од глобална перспектива. Во текот на 90-годишната...
video
Специјално видео обраќање на Бан Ки Мун, Генерален Секретар на Обединетите нации, САД
video
Европска усогласеност на пазарот на електрична енергија и улогата на дизајнот на пазарот Денес електричната енергија произведена од обновливите извори на енергија е еден од најважните извори на моќ, поддржувајќи ја големата транзиција кон економија со ниска употреба на јаглерод. Сепак, нулта маргинални трошоци, минимизирање на бариерите за влез за нови играчи, зголемената децентрализација и дигитализацијата го трансформираат пазарот на...
video
Одржливост на европските пазари за гас Додека глобалниот природен гас е единственото горивото со значителни изгледи за раст, европските изгледи се рамни и обликувани со нови реалности. Идни можности за побарувачка ќе бидат водени од хемиски суровини и транспорт; во меѓувреме, улогата во електричната енергија ќе се префрли од волумен до системска услуга; новата проценка на инфраструктурата може да потекнува...
video
Владимир Путин, претседател на Русија, обраќање на Светскиот енергетски конгрес 2016 година
video
Енергетскиот свет пред пресвртница - WEC го поддржува UNSE4ALL

СЛЕДЕТЕ

34FansLike
85FollowersFollow
1,034SubscribersSubscribe
Бидете дел од Светската Мрежа

ПОПУЛАРНО

НОВОСТИ